Nieuws

Dubbel gevoel na tweede zilver op WK

Paralympische Spelen 2016 1In het Zuid-Afrikaanse Pietermaritzburg heeft Laura zaterdag het zilver gewonnen in de wegwedstrijd van de wereldkampioenschappen. Donderdag werd ze ook al tweede in de tijdrit. Op de Duitse Andrea Eskau stond geen maat. Laura streed met landgenote Jennette Jansen om de tweede plek en wist die strijd in haar voordeel te beslechten. "Ik kijk met gemengde gevoelens terug op deze wedstrijd", zo vertelt ze. "De manier waarop we zijn geklopt, daar word ik niet echt vrolijk van. Dat ik het zilver behaal is goed. Daar heb ik goed voor gereden."

Het plan van het Nederlandse team viel al snel in duigen. "In een select veld stonden we met twee Nederlandse dames aan de start en we wilden kijken of we het Eskau lastig konden maken. Maar zij snoerde ons al snel de mond door er op het steilste stukje van het parcours al in de eerste ronde vandoor te gaan. Zowel Jennette als ik kon de aanval niet pareren. We hebben de achtervolging ingezet, maar dat mocht niet baten. De vogel was gevlogen en daarmee de kans op een Nederlandse overwinning."

Lees meer...

Op WK naar zilveren medaille in tijdrit

WK 2017 tijdritBij de wereldkampioenschappen paracycling heeft Laura donderdagochtend de zilveren medaille gewonnen in de tijdrit. In het Zuid-Afrikaanse Pietermaritzburg bleek de Duitse Andrea Eskau over 15,5 kilometer onklopbaar. Zij was 1.19 minuten sneller dan Laura. Op haar beurt was Laura ruim een minuut rapper dan landgenote Jennette Jansen, die beslag wist te leggen op het brons. "Ik ben onderweg niet te vroeg stuk gegaan, maar was aan de finish wel helemaal stuk, dus dat is goed."

Het was een lastig parcours van 7,75 kilometer, waarop de tijdrit verreden werd. Twee ronden moesten daarbij afgelegd worden, met daarin heel wat hoogtemeters. "Het eerste klimmetje was kort, maar voor mij heel pittig", vertelt Laura. "Daarna kon ik goed snelheid maken. De klim naar het keerpunt ging goed. Ik kon goed omhoog komen, moest even bijschakelen toen het afvlakte, om daarna weer een klein stukje pittige te klimmen. Bovenop lag het keerpunt."

Lees meer...

Via Limburgse heuvels naar WK in Zuid-Afrika

Adelante Challenge 2017aIn aanloop naar de wereldkampioenschappen heeft Laura zondag haar laatste test gehad. Ze deed mee aan de Adelante Challenge in Limburg, tevens de laatste wedstrijd in de NHC. "Daar waren de Geulhemmerberg en Brakkenberg het strijdtoneel", vertelt Laura. "Tegen die eerste moesten we op en die andere was een afdaling. We reden een wedstrijd van vijftig minuten, waarbij het voor mij niet echt een wedstrijd was. Mijn grootste Nederlandse concurrente, Jennette Jansen, was er namelijk niet."

Een echte wedstrijd voor Laura of niet, ze reed hem wel. En dus stelde ze zichzelf wel doelen. "Dat deed ik met het oog op de WK. Daar zitten namelijk ook steile beklimmingen in de parcoursen, hoewel die niet zo steil zijn als de Geulhemmerberg. Vrijdag reis ik af naar Zuid-Afrika, waar wij met de vrouwen H5 categorie op donderdag 31 augustus het spits afbijten als eerste wedstrijd op het WK."

Lees meer...

Winst naar spannende sprint in Delden

Criterium Delden 2017Het is Laura maandagavond gelukt om in Delden het criterium voorafgaand aan de Twentse Rolstoelvierdaagse te winnen. In het Twentse stadje versloeg ze de lokale favoriete Jennette Jansen in een spannende eindsprint. "Het was een mooie strijd", zo kijkt Laura er na afloop op terug. "Aanvallen zat er voor ons beiden niet in, want daarvoor lag het tempo gewoonweg te hoog. In de laatste ronde zat ik bij haar in het wiel, waarna ik bij de laatste bocht iets meer naar binnen sneed, waardoor ik al enigszins naast Jennette kwam te zitten. Ik ben vanaf daar de sprint aangegaan."

Daarmee had Laura de zege nog niet zomaar binnen. Vanaf de laatste bocht tot de finish was het nog zo'n honderdvijftig meter, maar daarbij liep de straat wil licht omhoog. "Ik schakelde nog verkeerd, maar had nog de tegenwoordigheid van geest om terug te schakelen. Zo kon ik toch nog verder versnellen. Het was geen ruime overwinning, maar toen ik over de streep kwam wist ik dat ik gewonnen had."

Lees meer...

Meer artikelen...